05.04.23

Προλαμβάνοντας τον ΚΑΡΚΙΝΟ

Με τον διακεκριμένο Έλληνα Επιστήμονα Δρ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΤΣΕΡΠΕ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης
Προλαμβάνοντας τον ΚΑΡΚΙΝΟ


Δ Ω Ρ Ε Α Ν Επιμορφωτική Εσπερίδα

 

Κεντρικός Ομιλητής ο διακεκριμένος Έλληνας επιστήμονας Δρ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΕΡΠΕΣ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (Dr. Georgios Tserpes B.Sc., M.Sc., Ph.D. , Cancer Immunologist & Biochemist, Research Assistant, NDM Experimental Medicine, University of Oxford).

 

πηγή φωτογραφίας : https://www.linkedin.com/in/dr-georgios-tserpes-b-sc-m-sc-ph-d-13028317/

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Διαχείρισης Κρίσεων και Καταστροφών, ο μεγαλύτερος ιδιωτικός Οργανισμός Εμπειρογνωμοσύνης στην διαχείριση καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης στην Ελλάδα και στην Κύπρο, σε συνεργασία με τον διακεκριμένο Έλληνα επιστήμονα Δρ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΤΣΕΡΠΕ από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Dr. Georgios Tserpes B.Sc., M.Sc., Ph.D. , Cancer Immunologist & Biochemist, Research Assistant, NDM Experimental Medicine, University of Oxford), ειδικό ερευνητή στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου, σας προσφέρουν εντελώς ΔΩΡΕΑΝ μια ανεκτίμητης αξίας επιμόρφωση στο πολύ σοβαρό ζήτημα των μεθόδων πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου, καθότι, μόνον στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάθε χρόνο πεθαίνουν 1.400.000 συνάνθρωποί μας από διάφορες μορφές καρκίνου, πολλοί εκ των οποίων θα μπορούσαν να είχαν σωθεί.

Πριν την έγκαιρη διάγνωση και την εξατομικευμένη θεραπεία, πρέπει να υπάρχει η πρόληψη ως συνειδητή στάση ζωής. Ακριβώς αυτό το στάδιο θα αναπτύξει ο Δρ. Γεώργιος Τσερπές στην Επιμορφωτική Εσπερίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Διαχείρισης Κρίσεων και Καταστροφών, εμβαθύνοντας και απαντώντας μας σε ερωτήματα, όπως : πώς γεννιέται το καρκινικό κύτταρο; πώς το ανοσοποιητικό μας σύστημα του επιτρέπει να μείνει στο σώμα μας; πώς πολλαπλασιάζεται; μπορεί να προληφθεί η γέννηση ενός καρκινικού κυττάρου; πώς εξαφανίζεται και πώς μπορεί και επιστρέφει μετά από χρόνια; ποιες υγιείς συνήθειες πρέπει να υιοθετήσουμε στην καθημερινότητά μας ώστε να ελαχιστοποιήσουμε την πιθανότητα ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων;

 

πηγή φωτογραφίας : https://www.fda.gov/files/male-breast-cancer-1600x900.jpg

Τι ρόλο παίζει η διατροφή, η άσκηση, η ανάπαυση, ο ύπνος, η εργασία και η ψυχολογία μας στην ανάπτυξη διαφόρων τύπων καρκίνου; Προλαβαίνουμε να αλλάξουμε στάση ζωής; Η εγκυμονούσα γυναίκα που καπνίζει, έχει την σύμφωνη γνώμη του εμβρύου που κυοφορεί; Γιατί, ενώ γνωρίζει, πριν ακόμα το φέρει στον κόσμο, συνειδητά του στερεί από το προσδόκιμο της ζωής του;

Με πολύ απλή γλώσσα και βιωματικές εμπειρίες, ο Δρ. Γεώργιος Τσερπές, Βιοχημικός – Ανοσολόγος, θα μας μεταφέρει στην γνώση της επιστήμης και στην πραγματικότητα, που αρνούμαστε να αποδεχθούμε, όταν δεν μας εξυπηρετεί. Ο Δρ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΕΡΠΕΣ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (Dr. Georgios Stirpes B.SC., M.Sc., Ph.D. , Cancer Immunologist & Biochemist, Research Assistant, NDM Experimental Medicine, University of Oxford), αποτελεί μέλος και επιχειρησιακό στέλεχος του Ελληνικού Ινστιτούτου Διαχείρισης Κρίσεων και Καταστροφών και διαθέτει μια μοναδική ευαισθησία στα ζητήματα σοβαρών προβλημάτων υγείας των συνάνθρωπων μας.

Η Επιμορφωτική Εσπερίδα με τίτλο : «Προλαμβάνοντας τον ΚΑΡΚΙΝΟ» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 και ώρα 19:30 μέσω της πλατφόρμας zoom. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα εγγεγραμμένα και ενεργά μέλη του Ελληνικού Ινστιτούτου Διαχείρισης Κρίσεων και Καταστροφών, των Διασωστών Ρόδου, των Ελλήνων Διασωστών και της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ήλιδας. Δηλώσεις συμμετοχής έως την Τρίτη 25 Απριλίου 2023 και ώρα 12:00, αποκλειστικά στο edu@hellenicinstitute.gr . Κάθε ενδιαφερόμενος θα αποστέλλει e-mail στο οποίο θα αναγράφει : όνομα, επώνυμο, όνομα πατρός, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο επικοινωνίας και αριθμό κινητού τηλεφώνου επικοινωνίας. Οι δηλώσεις συμμετοχής από τις εθελοντικές οργανώσεις, θα κατατεθούν μαζικά σε κατάσταση excel από τον Πρόεδρο της Εθελοντικής Οργάνωσης. Οποιαδήποτε παράλειψη στοιχείου, θα ακυρώνει αυτόματα την αίτηση συμμετοχής, δίχως ειδοποίηση. Στους συμμετέχοντες, θα χορηγηθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης.

Με το κύρος και την αξιοπιστία του
Ελληνικού Ινστιτούτου Διαχείρισης Κρίσεων και Καταστροφών
Είμαστε Οργανισμός ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ