27.08.21

Προετοιμασία Επιχείρησης Έρευνας και Διάσωσης

Preparation for Search and Rescue Operation
Προετοιμασία Επιχείρησης Έρευνας και Διάσωσης

Become a Certified Specialist in Preparation for Search and Rescue Operation

Γίνε Πιστοποιημένος Ειδικός στην Προετοιμασία Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης

 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα εξειδικευμένη εκπαίδευση διάσωσης με ειδικότητα, πιστοποιημένη από τον κορυφαίο Βρετανικό Οργανισμό Πιστοποιήσεων Gatehouse Awards, διαπιστευμένο από το OFQUAL και πιστοποιημένη  παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών και προγραμμάτων στους τομείς προνοσοκομειακής φροντίδας υγείας, διαχείρισης κρίσεων και αντιμετώπισης καταστροφών,  με το σύστημα διαχείρισης ποιότητας ISO 9001:2015 από τον διαπιστευμένο ελληνικό φορέα πιστοποίησης και εκπαίδευσης Business Quality Certification. Μάθε να σχεδιάζεις, να προετοιμάζεις και να οργανώνεις κάθε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, μικρής ή μεγάλης εμβέλειας, τοπικού ή εθνικού χαρακτήρα και γίνε ένα από τα ικανότερα και πιο εξειδικευμένα επιχειρησιακά στελέχη στον τομέα πολιτικής προστασίας, διεθνώς.

Η ετοιμότητα αντιμετώπισης καταστροφών δεν είναι αποκλειστικό καθήκον κυβερνητικών ειδικών ή επαγγελματιών διασωστών. Είναι συλλογικό αποκλειστικό καθήκον όλων· κυβερνητικών, επαγγελματιών, εθελοντών, επιχειρηματιών, εκπαιδευτικών, μαθητών, πολιτών, όπου ο καθένας πρέπει να έχει έναν ξεκάθαρο και σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει πριν, κατά την διάρκεια και μετά την καταστροφή ή το συμβάν έκτακτης ανάγκης.

Όταν χτυπά η καταστροφή, ο χρόνος ενεργοποίησης του μηχανισμού ανταπόκρισης είναι κρίσιμος. Η προετοιμασία της ομάδας έρευνας και διάσωσης, ελαχιστοποιεί την σπατάλη χρόνου για ενέργειες που – εκείνη την χρονική στιγμή – δεν φέρουν κανένα αποτέλεσμα. Επιπλέον, ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας των επιχειρησιακών στελεχών που θα λάβουν μέρος στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης και των οικογενειών τους, με αποτέλεσμα την απρόσκοπτη αφοσίωσή τους στο ανθρωπιστικό καθήκον.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο της ετοιμότητας για την αντιμετώπιση καταστροφών μάθε όλα όσα σου είναι απαραίτητα ως εφόδια ώστε υπεύθυνα να  είσαι σε θέση να σχεδιάζεις, να προετοιμάζεις και να οργανώνεις κάθε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

 

 

Στην  εκπαίδευση γίνονται δεκτοί :

 

1. απόφοιτοι των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ε.Ι.ΔΙ.Κ.ΚΑ.

2. επαγγελματίες και εθελοντές της πολιτικής προστασίας, της υγείας, της ασφάλειας, στελέχη της δημόσιας διοίκησης, των σωμάτων ασφαλείας, των στρατιωτικών σωμάτων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη των μη κυβερνητικών οργανώσεων, των υπηρεσιών υγειονομικών διακομιδών, ναυτιλίας, αεροναυτιλίας, εκπαίδευσης, κ.α.

 

Διάρκεια εκπαίδευσης : 55 ώρες

Μέθοδος εκπαίδευσης : Εξ αποστάσεως σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση, επίλυση σεναρίων και αυτομελέτη

Χρονικό διάσημα υλοποίησης : Έναρξη, Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021 - Λήξη, Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Κόστος συμμετοχής για τα εγγεγραμμένα μέλη του Ε.Ι.ΔΙ.Κ.ΚΑ. : 95,00 €

Κόστος συμμετοχής για τα ΜΗ εγγεγραμμένα μέλη του Ε.Ι.ΔΙ.Κ.ΚΑ. : 350,00 €

Γίνε μέλος του Ε.Ι.ΔΙ.Κ.ΚΑ. και επωφελήσου της μεγάλης έκπτωσης.

 

Απέκτησε Εξειδίκευση : Πιστοποιημένος Ειδικός στην Προετοιμασία Επιχείρησης Έρευνας και Διάσωσης (Certified Specialist in Preparation for Search and Rescue Operation)

 

Δήλωσε συμμετοχή στο edu@hellenicinstitute.gr

Ζήτησε πληροφορίες στο info@hellenicinstitute.gr

 

Με την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσής σου στην «Προετοιμασία Επιχείρησης Έρευνας και Διάσωσης / Preparation for Search and Rescue Operation», ως εκπαιδευμένος και πιστοποιημένος λειτουργός, θα είσαι σε θέση να :

 

1. Αντιλαμβάνεσαι και να κατανοείς τις έννοιες και τις καταστάσεις των επικινδυνοτήτων και των καταστροφών

2. Προβλέπεις επικινδυνότητες που μπορεί να οδηγήσουν σε καταστροφές  και να λαμβάνει προληπτικά μέτρα αποφυγής ή / και μετριασμού των επιπτώσεων των καταστροφών

3. Διαβάζεις το συμβάν και να προετοιμάζεις την σύνθεση και την οργάνωση της ομάδας σου για την έρευνα και διάσωση, καταλλήλως

4. Είσαι επικοινωνιακά αποτελεσματικός με τους συνεργάτες σου, με την ανώτερη διοίκηση στην οποία υπάγεσαι, με τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες, με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης

5. Σχεδιάζεις τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας των μελών της ομάδας που θα επιχειρήσει

6. Λαμβάνεις αποφάσεις σε επιτελικό επίπεδο και υπό πίεση

7. Εποπτεύεις, καθοδηγείς και συντονίζεις τα μέλη της ομάδας σου που θα επιχειρήσουν

8. Ηγείσαι κατά τον σχεδιασμό και την προετοιμασία της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης

9. Τηρείς αναλυτική λογοδοσία και να συμπεριφέρεσαι με ακεραιότητα και αξιοκρατία

10. Εξασφαλίζεις επαρκείς και ποιοτικούς πόρους και να εφαρμόζεις σύστημα χρηστής διαχείρισης

11. Καταγράφεις και να κοστολογείς κάθε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης

12. Κινητοποιείς εφεδρείες σε ανθρώπινο δυναμικό και να γνωρίζει τον χρόνο που θα απαιτηθεί

13. Στηρίζεις ψυχολογικά τα στελέχη της ομάδας σου έρευνας και διάσωσης και να ενημερώνεις τις οικογένειές τους όταν κρίνεται απαραίτητο

14. Αξιολογείς τις πηγές πληροφόρησης και τις πληροφορίες που λαμβάνεις

15. Γνωρίζεις με ακρίβεια τις δυνατότητες της επιχειρησιακής ετοιμότητας

 

Για την συμμετοχή σου στην εκπαίδευση απαιτούνται :

 

  •   Κατάθεση αίτησης και δικαιολογητικών
  •   Ενεργός συμμετοχή στην εκπαίδευση
  •   Απολυτήριο λυκείου ή ισοδύναμο πιστοποιητικό γραμματικών γνώσεων
  •   Πιστοποιητικό γλωσσομάθειας επιπέδου Β2, οποιασδήποτε γλώσσας
  •   Ηλικία άνω των 20 ετών
  •   Επαγγελματική ή εθελοντική εργασιακή εμπειρία τουλάχιστον 2 ετών
  •   Πιστοποιητικό BLS ή Πρώτων Βοηθειών
  •   Ομαδικότητα, συνεργατικότητα, διάθεση μελέτης
  •   Εφάπαξ καταβολή κόστους συμμετοχής
  •   Αποδοχή και τήρηση των όρων συμμετοχής στην εκπαίδευση
  •   Προσωπική συνέντευξη

 

Σε όλα τα επιχειρησιακά στελέχη που δεν είναι εγγεγραμμένα μέλη του Ε.Ι.ΔΙ.Κ.ΚΑ.  παρέχεται έκπτωση επί του κόστους συμμετοχής για Ελλάδα και Κύπρο, ως εξής :

 

Α.  25% σε κάθε μέλος ομάδας πέντε ατόμων, με ταυτόχρονη εγγραφή και ταυτόχρονη πληρωμή του κόστους. Η έκπτωση αυτή δεν συνδυάζεται με καμία άλλη έκπτωση.

Β.  50% σε κάθε άτομο που είναι άνεργο, με την κατάθεση βεβαίωσης ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ. Η έκπτωση αυτή δεν συνδυάζεται με καμία άλλη έκπτωση.

Γ.  50% σε κάθε άτομο με την ιδιότητα του πολύτεκνου ή του τρίτεκνου ή άτομο με ειδικές ανάγκες, με την κατάθεση σχετικής βεβαίωσης. Η έκπτωση αυτή δεν συνδυάζεται με καμία άλλη έκπτωση.

Δ.  25% σε κάθε άτομο που είναι εν ενεργεία φοιτητής, με την κατάθεση βεβαίωσης φοίτησης του οικείου Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Ελλάδος, της Κύπρου ή του εξωτερικού. Η έκπτωση αυτή δεν συνδυάζεται με καμία άλλη έκπτωση.

Ε.  25% σε κάθε άτομο που είναι εν ενεργεία στέλεχος στρατιωτικών υπηρεσιών ή των σωμάτων ασφαλείας, με την κατάθεση βεβαίωσης εργασίας από την Υπηρεσία του. Η έκπτωση αυτή δεν συνδυάζεται με καμία άλλη έκπτωση.

ΣΤ. 25% σε κάθε άτομο που είναι εν ενεργεία στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ή των περιφερειακών γραφείων πολιτικής προστασίας ή του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) ή Εθελοντικής Οργάνωσης Πολιτικής Προστασίας, με την κατάθεση βεβαίωσης εργασίας από την Υπηρεσία του. Η έκπτωση αυτή δεν συνδυάζεται με καμία άλλη έκπτωση.

Ζ.  50% σε κάθε άτομο που είναι γονέας μονογονεϊκής οικογένειας με ετήσιο εισόδημα κάτω των 16.000 ευρώ, με την κατάθεση σχετικής βεβαίωσης. Η έκπτωση αυτή δεν συνδυάζεται με καμία άλλη έκπτωση.

Το Ε.Ι.ΔΙ.Κ.ΚΑ. διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει επιπλέον έγγραφα / αποδεικτικά για την χορήγηση της έκπτωσης. Ο/Η αιτών την έκπτωση, υποχρεούται να τα προσκομίσει.

 

 

Με το κύρος και την αξιοπιστία του 

Ελληνικού Ινστιτούτου Διαχείρισης Κρίσεων  και Καταστροφών

  

Είμαστε Οργανισμός ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ