03.11.21

Οι πρώτοι 10 Συντονιστές Ασφάλειας στην Ελλάδα

Επιχειρησιακά Στελέχη Λήπτες Αποφάσεων σε περιβάλλοντα υψηλού κινδύνου
Οι πρώτοι 10 Συντονιστές Ασφάλειας στην Ελλάδα

 

Τα δέκα πρώτα ανώτερα στελέχη ιδιωτικής ασφάλειας, στο επίπεδο του Συντονιστή Ασφάλειας και Διαχειριστή Κρίσιμων Κρίσεων, είναι πλέον γεγονός. Υλοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η ανωτέρου επιπέδου εκπαίδευση εξειδίκευσης στελεχών ιδιωτικής ασφάλειας. Μέσα από μια εξαντλητική αλλά συναρπαστική εκπαίδευση, μέσα από 10 ιδιαίτερα δύσκολα σενάρια προς επίλυση που εξάπτουν το ενδιαφέρον και φτάνουν στα άκρα την αντιληπτική ικανότητα και αξιολογική κρίση των επιχειρησιακών στελεχών ιδιωτικής ασφάλειας, κατορθώθηκε να εντρυφήσουν σε βάθος και να αναδειχθούν τα 10 πρώτα ανώτερα επιχειρησιακά στελέχη ιδιωτικής ασφάλειας στην Ελλάδα.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Διαχείρισης Κρίσεων και Καταστροφών, νοιώθει υπερήφανο για τα στελέχη που εκπαίδευσε, πιστοποίησε και ανέδειξε ως έγκυρους και αξιόπιστους λήπτες αποφάσεων στον τομέα της ιδιωτικής ασφάλειας και της διαχείρισης κρίσεων και που παραδίδει σήμερα στους επιχειρηματίες – εργοδότες της Ελλάδος, της Κύπρου και διεθνώς.

Η εκπαίδευση 75 ωρών ανέλυσε σε βάθος ζητήματα εκτίμησης κινδύνων, ανάλυσης τρωτότητας, υπολογισμού βαρύτητας βλάβης, δεικτών άμεσης ανάλυσης απειλών, βιομηχανικής κατασκοπίας και αντιμέτρων, αντικατασκοπίας, δολιοφθορών, νοήμονες πληροφορίες, γενικά και ειδικά χαρακτηριστικά διαχειριστών κρίσεων, σχεδιασμού επιχειρήσεων, χρωματικούς κώδικες καταστάσεων ασφαλείας, επιθέσεων με ευφυή τεχνητή νοημοσύνη και drones, ασφαλείς εκκενώσεις κτηρίων, κ.α. Στην εκπαίδευση δίδαξαν καταξιωμένοι, με πολυετή διεθνή εμπειρία εκπαιδευτές της δημόσιας και ιδιωτικής ασφάλειας, της διαχείρισης κρίσεων και της αντιμετώπισης καταστροφών, με πλούσιο συγγραφικό και επιστημονικό έργο.

Σπυρίδων ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ (CCO, CCI)

Security Director PCS2, BECCA Instructor, Instructor NATOS’s Multinational Peace Support Operations Training Center, Certified Security Manager – NCFE, Author.

Ουρανία ΤΣΙΧΛΑΚΗ (CDP)

Υπεύθυνη Ασφαλείας Ξενοδοχειακών Μονάδων, Πιστοποιημένο Ανώτερο Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών (ΕΟΠΠΕΠ & NCFE), Πιστοποιημένη Αξιωματικός Επιχειρηματικής Εμπιστευτικότητας και Ασφάλειας Πλοίων, Πιστοποιημένη Drones Pilot από ΥΠΑ και EASA, Εκπαιδεύτρια ΛΑΕΚ/ΟΑΕΔ, Εγκεκριμένη Εκπαιδεύτρια Ε.Ι.ΔΙ.Κ.ΚΑ.

Παρασκευάς ΒΕΡΩΝΗΣ (MSc)

Safety & Security Consultant(MSc.) – Ηλεκτρονικός Μηχανικός, Certified Instructor for Safety/Security, Επιθεωρητής  Ασφάλειας, Πυρασφάλειας & Ποιοτικού Ελέγχου, Μέλος Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων, τ. Επιστημονικό Μέλος Ανώτατου Συμβουλίου Υγείας & Ασφάλειας της Εργασίας, τ. Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Συλλόγου Τεχνικών  Ασφάλειας Ελλάδας, Author.

Χριστίνα ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ (BSc)

Security Manager PCS2- Scientific Director of Security, Security Instructor, Εγκεκριμένη Εκπαιδεύτρια Ε.Ι.ΔΙ.Κ.ΚΑ., Author.

Αναστάσιος ΓΕΡΑΣΙΜΑΤΟΣ (CMCS)

Crisis Management Certified Specialist, Certified Disaster Manager and Certified Instructor Trainers for disaster management, leadership and first aid, H.C.D.M.I. Managing Director, Author.

Την ακαδημαική ευθύνη του πιστοποιημένου εκπαιδευτικού προγράμματος εξειδίκευσης "Ανώτερη Ασφάλεια και Διαχείριση Κρίσιμων Κρίσεων" είχε ο μοναδικός - μεγάλος δάσκαλος του security management και security managing στην Ελλάδα, κύριος Σπυρίδων Κυριακάκης. Παραδίδοντας τα πιστοποιητικά εξειδίκευσης στους επιτυχόντες, ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Διαχείρισης Κρίσεων και Καταστροφών, κύριος Αναστάσιος Γερασιμάτος ανέφερε ότι, το πλήθος και η πολυπλοκότητα των απαιτήσεων ασφάλειας σήμερα, αλλά και η πρόβλεψη στο μέτρο του εφικτού των ενδεχόμενων κρίσεων, αποτελεί για κάθε επιχειρηματία, πονοκέφαλο. Οι απειλές και οι προσβολές γίνονται πιο συχνές, πιο καταστροφικές, πιο ευφυείς και πιο αδιάφορες για το εύρος των αποτελεσμάτων. Για τους λόγους αυτούς ο σύγχρονος επαγγελματίας λειτουργός ιδιωτικής ασφάλειας πρέπει να διαθέτει υψηλή κατάρτιση, σύγχρονη και διεθνή εμπειρία, την μέγιστη δυνατή υπευθυνότητα και προνοητικότητα. Μόνον έτσι μπορεί να θωρακίσει αποτελεσματικά την προστασία στο φυσικό πρόσωπο που έχει αναλάβει να προστατεύει, και την φύλαξη της εγκατάστασης που έχει αναλάβει να επιτηρεί. Ο κύριος Αναστάσιος Γερασιμάτος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους για την εμπιστοσύνη τους στο Ελληνικό Ινστιτούτο Διαχείρισης Κρίσεων και Καταστροφών. Μια εμπιστοσύνη που χτίζει μια ισχυρή και παντοτινή σχέση φιλίας και συνεργασίας.

Οι πρώτοι 10 Συντονιστές Ασφάλειας και Διαχειριστές Κρίσιμων Κρίσεων στην Ελλάδα, είναι οι :

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ του Ιωάννη

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ του Κωνσταντίνου

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΟΥΜΠΙΑΔΗΣ του Νικολάου

ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ του Παύλου

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ του Δημητρίου

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ του Δημητρίου

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΤΣΑΓΡΗΣ του Γεωργίου

ΟΥΡΑΝΙΑ ΤΣΙΧΛΑΚΗ του Εμμανουήλ

ΕΦΗ ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ του Κωνσταντίνου

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ του Γεωργίου

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Διαχείρισης Κρίσεων και Καταστροφών συμβουλεύει κάθε σύγχρονο και απαιτητικό επιχειρηματία – εργοδότη να αναζητήσει ανώτερα στελέχη της ιδιωτικής ασφάλειας, αξιόπιστους λήπτες αποφάσεων σε περιβάλλον απειλής και κρίσεων, από τα πιστοποιημένα και εξειδικευμένα στελέχη του Ε.Ι.ΔΙ.Κ.ΚΑ.

 

Με το κύρος και την αξιοπιστία του

Ελληνικού Ινστιτούτου Διαχείρισης Κρίσεων και Καταστροφών

 

Είμαστε Οργανισμός ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ