02.08.22

Εμπνευσμένη Ηγεσία σε περιόδους κρίσιμων κρίσεων

Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ήταν μαθητής του Αριστοτέλη. Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ήταν μαθητής του Πλάτωνα. Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ ήταν μαθητής του Σωκράτη. Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ήταν μαθητής . . . . . ΕΣΥ ποιου είσαι μαθητής;
Εμπνευσμένη Ηγεσία σε περιόδους κρίσιμων κρίσεων

The Inspiring Leadership in the critical crisis era

Αναδείξου ως ο χαρισματικός ΗΓΕΤΗΣ της επιχείρησής σου.
Ενέπνευσε τους συνεργάτες σου και απογείωσε την απόδοσή τους.

 


πηγή φωτογραφίας : https://hellasjournal.com/wp-content/uploads/2017/11/megas_alexandros.jpg

Οι χώρες μας, Ελλάδα και Κύπρος, τις τελευταίες 10ετίες δοκιμάζονται από επάλληλες εξωγενείς κρίσεις που αλληλεπιδρούν με τα συσσωρευμένα χρόνια προβλήματα και λειτουργούν με διαφορετικούς χρονισμούς. Οι εθνικές κοινωνίες, οι πολίτες δηλαδή, ως άτομα και ως ομάδες, βρίσκονται εκτεθειμένοι στην διαρκή ανασφάλεια και αβεβαιότητα του σήμερα, του αύριο και του ορατού μέλλοντος. Δυστυχώς για όλους μας, η κρίσιμη περίοδος έκτακτης ανάγκης έχει μετατραπεί σε κανονικότητα. Αυτό, εκτός άλλων επιπτώσεων (οικονομικών, κοινωνικών, πολιτικών), αποτελεί ασήκωτο ψυχικό φορτίο και θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ανθεκτικότητα ατομικά και συλλογικά. Οι κυβερνήσεις και οι επιχειρήσεις τα έχουν χαμένα, δεν μπορούν να χαράξουν στρατηγική ανάκαμψης, γι’ αυτό και δέχονται χτυπήματα απανωτά και οι κρίσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Όμως η κατάσταση αυτή λειτουργεί συσσωρευτικά για τις επιχειρήσεις, για τις κοινωνίες και τις κυβερνήσεις και τα τελευταία χρόνια έχει αναδείξει σε πολύ μεγάλο βαθμό την δυσπιστία των πολιτών, των εργαζομένων και των ψηφοφόρων στις ηγεσίες τους. Ποτέ άλλοτε λοιπόν, δεν ήταν τόσο αναγκαία η εκπαίδευση στα ανώτερα και ανώτατα στελέχη κυβερνήσεων, επιχειρήσεων, οργανισμών, εταιρειών και ομάδων στις δεξιότητες ηγεσίας και διαχείρισης κρίσεων, όσο σήμερα. Πρόκειται για μια αναγκαιότητα που καθορίζει την επιβίωση μιας μικρής εταιρείας, μιας μεγάλης επιχείρησης, ενός οργανισμού ή μιας επιχειρησιακής ομάδας στελεχών, είτε πολιτικής, είτε στρατιωτικής, είτε κοινωνικής. Οι πολυεθνικές επιχειρήσεις και οι διεθνείς οργανισμοί, έχουν εντάξει ως υποχρεωτική την εκπαίδευση στην ηγεσία και στην διαχείριση κρίσεων, για όλα τα στελέχη τους σε θέσεις ευθύνης και θέσεις αυξημένης ευθύνης. Σήμερα, οι προκλήσεις είναι καθημερινές, οι κίνδυνοι έχουν αυξηθεί και ο ανταγωνισμός έγινε ασυγκράτητος. Η παγκοσμιοποίηση σαρώνει κάθε αδύναμη δομή που δεν μετασχηματίζεται, δεν επικαιροποιείται και δεν προπορεύεται. Σε όλα τα μοντέλα και χώρους εργασίας, σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων, τα στελέχη έχουν την ανάγκη ενός χαρισματικού ΗΓΕΤΗ που θα τους εμπνέει και θα τους καθοδηγεί, που θα τους σέβεται και θα τους ενώνει καθημερινά, αλλά και στα δύσκολα. Έτσι, αυτοί θα προχωρούν δυναμικά και δημιουργικά, όταν οι άλλοι θα έχουν παγώσει από το αιφνίδιο που εκδηλώθηκε και τους βρήκε απροετοίμαστους.

  


Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ και ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ από την Ελλάδα και το Ιδιωτικό Ινστιτούτο ΕΠΙΧΕΙΡΩ από την Κύπρο, συνδιοργανώνουν για πρώτη φορά δημόσια και με ανοικτή προσβασιμότητα, μια συναρπαστική εκπαίδευση στην Εμπνευσμένη Ηγεσία σε περιόδους αλλεπάλληλων κρίσιμων κρίσεων. Η εκπαίδευση ενδιαφέρει και αφορά όλα τα ανώτατα, ανώτερα και μεσαία Στελέχη των κυβερνήσεων, εταιρειών, επιχειρήσεων και εργοστασίων, δημοσίων οργανισμών και υπηρεσιών, Στρατιωτικών Σωμάτων και Σωμάτων Ασφαλείας, κοινωνικών ομάδων και μη κυβερνητικών οργανώσεων, κ.α. Αφορά, Βουλευτές, Περιφερειάρχες, Δημάρχους, Προέδρους, Γενικούς και Περιφερειακούς Διευθυντές, Διευθυντές τμημάτων και εσωτερικών υπηρεσιών, Προϊσταμένους και Υπευθύνους έργων. Αφορά Σπουδαστές πανεπιστημίων και κολεγίων, Κυβερνητικά Στελέχη όλων των βαθμίδων και κάθε ενδιαφερόμενο που εργάζεται σε θέση ευθύνης ή θέση αυξημένης ευθύνης και επιθυμεί να αναδειχθεί και να καθιερωθεί ως ο ΗΓΕΤΗΣ που ξεχωρίζει, ως ο ΗΓΕΤΗΣ που χαράσσει το δρόμο.


Γίνε ο Εμπνευσμένος ΗΓΕΤΗΣ της κυβέρνησής σου,
της επιχείρησής σου, της ομάδας σου, της κοινότητάς σου.


Υλοποίηση Εκπαίδευσης :
Διάρκεια εκπαίδευσης : 5 ώρες
Κόστος Συμμετοχής : 95 ευρώ
Κόστος Συμμετοχής για τα μέλη του Ε.Ι.ΔΙ.Κ.ΚΑ. : 75 ευρώ
Μέθοδος εκπαίδευσης : Εξ αποστάσεως σύγχρονη τηλεκπαίδευση
Χρονικό διάσημα υλοποίησης : Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022, ώρες 10:00 – 15:00
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής : edu@hellenicinstitute.gr και info@epixeiroseminars.com
Λήξη Συμμετοχών : Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 22:00
Τίτλος Εκπαίδευσης : ‘‘Εμπνευσμένη Ηγεσία σε περιόδους κρίσιμων κρίσεων / The Inspiring Leadership in the critical crisis era ’’
Γλώσσα Εκπαίδευσης : Ελληνική
Τίτλος Πιστοποιητικού : «Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης»
Φορείς Εκπαίδευσης : Συνδιοργάνωση, Ελληνικό Ινστιτούτο Διαχείρισης Κρίσεων και Καταστροφών και Ιδιωτικό Ινστιτούτο ΕΠΙΧΕΙΡΩ

Για την συμμετοχή στην επιμόρφωση απαιτούνται :
1. Αποστολή δήλωσης συμμετοχής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ( edu@hellenicinstitute.gr και info@epixeiroseminars.com ) του κάτωθι κειμένου με συμπληρωμένα σωστά τα στοιχεία :
Φύλο
Όνομα
Επώνυμο
Όνομα πατρός
Τηλέφωνο επικοινωνίας
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Η αποστολή των ανωτέρω στοιχείων ταυτότητάς μου, επέχει θέσει δήλωσης συμμετοχής μου στο Πιστοποιημένο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης «Εμπνευσμένη Ηγεσία σε περιόδους κρίσιμων κρίσεων».
2. Αποδεικτικό κατάθεσης του κόστους συμμετοχής, με αναγραμμένο το πλήρες ονοματεπώνυμο του εκπαιδευόμενου. Η κατάθεση του κόστους συμμετοχής (95,00 €) γίνεται σε έναν εκ των τραπεζικών λογαριασμών :
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ και ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : IBAN: GR93 0110 8170 0000 8170 0691 751
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ : IBAN:GR88 0172 5040 0055 0409 9723 234
EUROBANK : IBAN:GR82 0260 0150 0007 7020 1310 906

Ιδιωτικό Ινστιτούτο ΕΠΙΧΕΙΡΩ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ : CY87 00200 1950 0003 5702 2723 729

Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης και Βοηθητικές Σημειώσεις Εκπαιδευτικού Προγράμματος θα λάβουν μόνον οι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν συνολικά το πρόγραμμα. Ελάχιστη συμμετοχή υλοποίησης της εκπαίδευσης, 50 άτομα.

Διδάσκει :
Αναστάσιος ΓΕΡΑΣΙΜΑΤΟΣ (CMCS)
Crisis Management Certified Specialist, Certified Disaster Manager, Certified Early Warning Mentor, Certified Instructor Trainers for disaster management, crisis management, leadership and first aid, Member of International Crisis Management Association, Member of International Association of Professionals in Humanitarian Assistance and Protection, H.C.D.M.I. Managing Director, Author.

 

Δήλωσε Συμμετοχή ΤΩΡΑ
Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας

 

Με το κύρος και την αξιοπιστία του
Ελληνικού Ινστιτούτου Διαχείρισης Κρίσεων και Καταστροφών

Είμαστε Οργανισμός ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ